Här ska det utföras en fasadrenovering i Stockholm.

En färgglad fasadrenovering Mälardalen

En fasadrenovering i Mälardalen är inte gratis överhuvudtaget.

Det tillkommer allt som oftast stora kostnader vid en fasad renovering. Speciellt i Mälardalen där konkurrensen är tuffare och parkeringsplatserna färre. Därför har många bostadsrättsföreningar valt att skjuta upp sin tråkiga fasadrenovering i Mälardalen ett par år. De tänker att få en ny tråkig fasad till ett högt pris inte känns som en plusaffär.

Om det enbart hade handlat om att laga sprickor i fasaden på föreningar till hög kostnad, hade jag helt hållit med. Nu har ett företag på marknaden kommit med en approach som motsäger denna tillsynes tråkiga fasadrenovering.

Vi pratar färgglada tegelfasader med tilläggsisolering som inom ett par år har betalat för sig själv! Låter inte det som ett företag som är betydligt mycket intressantare än ett som bara lagar era sprickor?

Tilläggsisolering och fasadrenovering i ett?

Det är inte allt för många firmor i Mälardalen faktiskt bakar in denna tilläggsisolering i fasaden utan extra kostnad. De använder sig av tunnare tegelplattor som ger ett större utrymme för mer värmeisolering inom samma dimensioner. Det är en rejäl uppiffning med tegelplattorna i sig, och att samtidigt få ett varmare hem och en större plånbok, låter nästan för bra för att vara sant i min värld.

Passar tegelplattor in i Mälardalen?

Det korta svaret är Ja. Det längre svaret är att ni får fixa och trixa lite med teglets kulör och kombination själva. En mörkare kulör kanske passar jättebra in i Hammarby Sjöstad, men sämre på Östermalm. Så där får man arbeta lite med dem olika kombinationerna som företaget erbjuder. Som tur är har företaget erfarenhet av att hjälpa bostadsrättsföreningar med att hitta en fasad som passar in i området. Helt utan extra kostnad!

Vad ligger kostnaden på?

Kostnaden är helt beroende på komplexiteten i entreprenaden, val av kulör samt fasadens storlek. Det är med andra ord allt för stort spektrum för att jag ska kunna säga ett pris mellan tummen och pekfingret. Jag rekommenderar att kontakta företaget som direkt kan ge er hjälp med sådana frågor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *