=Food truck Stockholm=

En kategori av matställen som har blivit allt mer populära i Stockholm är food trucks, d v s enklare matställen på hjul. Från att i början av 2015-talet ha varit en marginell företeelse är det något som du idag ser oavsett var i Stockholm som du befinner dig. Och det är inte särskilt märkligt – det är ett koncept som gör det enkelt att träffas och umgås över en bit mat samtidigt som det inte kostar skjortan.

Food trucks har två gemensamma nämnare, de rullar på hjul och du kan snabbt och enkelt köpa både mat och dryck. Det är kort och gott rullande matbilar och det är en tradition med mycket gamla anor. Fenomenet med food trucks har sitt ursprung i 1800-talets Massachusetts i USA, där en man började att servera lättare luncher utanför en fabrik. Sedan dess har det bara rullat på.

Food trucks i Stockholm

Varje food truck har sitt unika utseende och sin säregna karaktär. Ingen food truck är egentligen den andra lik och vandrar du runt i Stockholm finner du vackra, humoristiska och färgglada food trucks som alla förgyller stadsbilden på sitt eget vis. Hittar du en Industriledande food truck stockholm kommer även den att ha sitt eget säregna utseende.

Utbudet av den mat som serveras är minst lika varierande och du kan med lätthet bli serverad mat och bakverk från alla världens hörn. Variationerna är otaliga och du kan hitta allt från svensk hemlagad husmanskost till italiensk färsk pasta och olika typer av hamburgare.

Hyra en food truck

Har du drömt om att bli en ”food trucker” och köra runt i Stockholm och dess omnejd med din egen food truck kan du göra detta utan att behöva investera några större belopp. Det finns företag som har specialiserat sig på att hyra ut food trucks varför du inte behöver köpa din egen vagn för att förverkliga din dröm. Det kan vara ett perfekt tillfälle för dig att prova på livet som ägare till en minirestaurang med allt vad det innebär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *