Kontrollera certifiering elektriker Upplands Väsby

Om du behöver hjälp av en elektriker i Upplands Väsby bör du kontrollera att de är certifierade. Sedan den nya elsäkerhetslagen infördes 2017 fastställdes det tydliga regler kring vad för elarbeten man får göra själv som lekman och vad som kräver hjälp av en professionell elektriker. Om du vill göra något utöver att byta glödlampor, proppar, vägguttag, strömbrytare och armaturer måste du anlita en behörig elinstallatör. Som beställare är det du som ansvarar för att den elektriker du anlitar är certifierad.

Ditt ansvar som beställare

För att arbeta som elinstallatör behöver man ansöka om auktorisation hos Elsäkerhetsverket. Efter detta måste man dessutom arbeta för ett elinstallationsföretag som arbetar utifrån ett egenkontrollprogram. Egenkontrollprogrammet avgör vem som får göra vad inom företaget. Som elektriker i Upplands Väsby finns det alltså inget krav på att vara auktoriserad för att få utföra elinstallationer. En certifiering räcker gott och väl, samt att man arbetar för att företag med auktorisation och egenkontrollprogram. Du kan enkelt kontrollera att din Branschledande elektriker upplands väsby är certifierad genom att kontrollera elektrikerns legitimation och kolla upp det företag denne är kopplad till. Du ansvarar för att företaget du anlitar är auktoriserat när du beställer elinstallationstjänster. Som tur är kan du enkelt kontrollera detta på Elsäkerhetsverkets register. Det är en e-tjänst där du kan hitta alla auktoriserade elföretag, i Upplands Väsby och i hela Sverige. Du bör även dubbelkolla att de är registrerade för att utföra exakt det arbete du efterfrågar för att säkerställa att det är ett lämpligt företag att anlita för jobbet.

Trygg elektriker i Upplands Väsby

Om du själv inte ansvarar för att anlita en elektriker i Upplands Väsby utan istället har en huvudentreprenör som ansvarar för det, bör du alltid ta reda på namnet på företaget och själv kontrollera deras behörighet. Du kan aldrig bli för säker på att du anlitar en seriös elektriker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *