Om Zaida

Zaida Catalán arbetade som jurist för Miljöpartiet de Gröna och var politiskt aktiv med flera uppdrag, främst som kommunfullmäktigeledamot i Stockholm, men också som styrelseledamot i ROKS samt suppleant i City Polisnämnd och Stockholmshems bolagsstyrelse.

Zaida Catalán växte upp i Småland och flyttade till Stockholm för studier på juristlinjen. Hon hade tidigare varit språkrör för Grön Ungdom och hade sedan länge gjort sig känd som feminist. I sitt feministiska arbete fokuserade hon på våld i nära relationer och sexhandeln med kvinnor och barn.

Zaida Catalán talade fyra språk flytande och hade stor internationell erfarenhet. Samarbete över kultur- och nationsgränser hade varit berikande och utvecklande men framför allt lärorikt. I Stockholm sågs Zaida Catalán ofta på cykel, dessutom var innebandy, klättring och att åka snowboard regelbundna aktiviteter som Zaida Catalán ägnade sig åt på fritiden.

Zaida Catalán gick tyvärr bort i mars 2017 i Demokratiska republiken Kongo.

Den här sidan varken drivs eller ägs av tidigare ägare eller närstående till Zaida. För ytterligare frågor angående innehåll på sidan ombedes ni att kontakta info @ roi . se.

Ha en trevlig dag!